Man & Jue – Nikah|Persalinan|Sanding|Outdoor – Gombak Selayang

Pengantin : Man & Jue
Tarikh : 2, 3 & 4 May 2008
Lokasi : Gombak & Selayang

Mmg bz bulan ni, sehari selepas majlis perkahwinan Hafiz dan Farah saya bersama pula dgn sepasang pengantin yang luar biasa bestnya. Utk rekod ini adalah assignment saya yang paling besar dalam penglibatan saya dalam fotografi ini. 3 hari berturut² tanpa henti bermula dengan Nikah, Persalinan, Sanding dan Outdoor utk kedua² belah pihak. Nasib baik vitamin saya tak tinggal kalau tak sure tombang haha.

Banyak yg menariknya mengedalikan majlis mereka ini, majlis mereka saya bole kata unik dari majlis² perkahwinan yg lain yg biasa saya kendalikan. Sebabnya majlis mereka ini menggabung elemen klasik dan moden. Rasanya utk zaman moden ini dah takde pengantin perempuan mengunakan aksesori merak kat kepala tu (tak tau apa nama sebenarnya) dan biasanya mereka akan mengunakan“crown”, dan best lagi tetamu utk kedua² belah pihak dihidangkan dengan ayam golek huhu.. Nyam Nyam..

Komitment mereka didepan lensa sgt tinggi. Setiap scene akan dirancang dulu sebelum shoot. Walaupun Man bukan photog, tapi dia tau macammana nak dapatkan gambar dan moment  yg cantik.

Ok cukuplah celoteh. Jom layan gambar² dieorang.

 
 
 
 
 
 
 

Nak tengok lagi klik sini -> http://flickr.com/photos/caplez/sets/72157605331544247/

Wartawan Rasmi Perkahwinan : Zizei Photo Design
Personal Photoblog : http://caplez.fotopages.com
Emel/ym : caplez@yahoo.com
Tel : 019 – 233 9291
Photo Stock : http://flickr.com/photos/caplez/sets

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: