Sofian & Shalfiza – Bidor & Rembau

Pengantin : Sofian & Shalfiza
Tarikh : 31 May & 6 Jun 2009
Lokasi : Bidor & Rembau
Photog : Zizei

Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan jumpa lagi.

Sedar tak sedar dah cecah 5000 hits blog ni, dari awal Januari sehingga Julai. Terima kasih kepada mereka yang sudi menjengah blog ini. Selain menghimpunkan semua gambar2 tugasan, saya juga ingin berkongsi pengalaman dan tips untuk pengetahun semua bakal2 pengantin diluar sana dari sudut gambar mahupun cerita.

Ok tugasan berikutnya – untuk rekod pasangan ini adalah pasangan yg pertama yg saya dapat dari Iklan Majalah Pesona Pengantin.

Lokasi sebelah perempuan berlangsung di Bidor. Seawal jam 7 pagi lagi saya dah keluar dan meredah highway utara selatan. Masa tu belum ada GPS, so kenalah keluar awal sikit, takut sesat tapi papan tanda pandu arah utk ke lokasi majlis ni mmg sangat2 membantu. Dari simpang utama town bidor lagi mmg dah nampak. Warna sama dengan warna tema pengantin. So mudah, baca sekali je lepas tu perlu tengok warna je kita dah boleh tau kemana arah tuju.

Kita layan dulu gambar kat bidor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seminggu kemudian ke Rembau utk majlis sebelah lelaki. Kali ini saya ditemani Isteri tersayang. Tarikh 6 Jun mmg hot. Banyak tempahan yg saya terpaksa tolak semata2 kerana pasangan ini. (Iklan) Bersama Zizei Photography korang hanya perlu membayar deposit serendah RM200.00 dan tarikh keramat anda akan dikunci daripada sesiapa jua, mahupun anak raja🙂

Perjalanan kali ini mmg menduga akal. Bayangkan dari Nilai highway dah mula tak gerak. Penangan tarikh 06/06. Mmg cuaklah masa ni takut sampai lewat, bila call pengantin, rupanya pengantin pun sangkut jam. Haha lega je rasa bila sama2 sangkut, nasib baik keluar awal.

Kalau kat Bidor, papan tanda arahnya warna hijau, di Rembau warna oren pulak. Saya rasa inilah papan tanda arah yang paling cantik yang saya jumpa. Bukan saja cantik malah sangat berkesan. Tanda arah yang jelas, colourfull dan bersaiz besar, mmg sangat2 membantu.

Ni first timela saya masuk Ghombau haha.. Kepada Sofian dan Shalfiza, Selamat Pengantin Baru dan terima kasih..

Jom layan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koleksi penuh mereka di sini -> http://www.flickr.com/photos/caplez/sets/72157621564836001/

Happy Wedding with Zizei
Url rasmi : http://www.zizeiazli.com/
Laman blog rasmi : https://photogpicisan.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/caplez/sets
Email/YM/FB : caplez@yahoo.com
Call/Sms : 019 – 233 9291

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Sofian & Shalfiza – Bidor & Rembau

  1. Acaii says:

    Salam wei,
    Waaa jauh gila perjalanan hang ni zei🙂 mau patah pinggang aku drive jejauh,ehhe..aku paling risau kalau pergi tpt yang tak pernah aku pergi,hehe..takut tak sampai je..apapun gambar2 memang superb zei..dah layan wide je skrg nih,hehe..jab lagi tele plak😛

  2. NURUMAIRAH says:

    HAI…MAI RASA SERONOK SANGAT TGK PIC YANG U AMBIL…SEMUANYA CANTIK…TAHNIAH!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: