Teaser – Nurul Afzan & Mohamed Afzan | Endau Johor

Pengantin : Nurul Afzan & Mohamad Afzan
Tarikh : 21 Nov 2009
Lokasi : Endau Johor

Assalamualaikum.

Akhirnya berjaya juga saya menjejakkan kaki ke Negeri Johor. Kalau bukan kerana fotografi mungkin saya tidak sampai ke Endau, perkampungan yang sangat mendamaikan. Perjalanan melusuri Mersing memang sangat mencabar bagi yang pertama kali seperti saya. Takut ooo jalan siang pun sunyi kalau malam huh macammana la rupanya.

Gambar kat atas ni ialah lokasi kami untuk sesi outdoor di sini. Sampai je town Endau saya terus cari kawasan rumah pengantin. Persediaan awal penting bagi mengelakkan kekelamkabuttan yang mungkin berlaku keesokkan harinya. Lepas tu terus cari hotel untuk checkin. Masa ni la dari jauh saya dah nampak kawasan untuk outdoor ni, dan mengharap cuaca mengizinkan saya untuk beraksi di kawasan ini esok.

Memang cuaca menyebelahi kami. Dari tengahari cuaca tidak begitu panas, mendung tapi selepas jam 4 matahari mula menyinar dan hujan hanya turun betul-betul selepas kami ber”outdoor”. Alhamdulillah syukur…

So tunggu aksi-aksi romantis Afzan dan Afzan ni. Banyak lagi perkara yang menarik untuk saya kongsi. Sedikit teaser untuk anda😀

    

Untuk lebih terkini dan cepat jumpa di Facebook Fan Page saya. Jemputlah yer😀

Happy Wedding with Zizei

Url rasmi : http://www.zizeiazli.com/
Laman blog rasmi : https://photogpicisan.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/caplez/sets
Email/YM/FB : caplez@yahoo.com
Call/Sms : 019 – 233 9291

Tagged , , ,

6 thoughts on “Teaser – Nurul Afzan & Mohamed Afzan | Endau Johor

  1. nuol says:

    sangat menakjubkan, dua insan berbeza dengan kuasaNya mereka ditemukan dan mempunyai nama yg sama…marvelouss….heheee, semoga berbahagia…apapun johor memang best…tq ayg n teruskan berkarya coz i need more adventure….heee

  2. Acaii says:

    Terbaiklah zei..:) sejak ko suka menulis aku suka betul baca entry2 ko tau,hehe..gambar2 ko sekarang memang makin best dan mengancamlah..akupun update dari jb ni,hehe..terus maju ke depan sahabat..

    *takziah atas kekalahan arsenal ye, cuba lagi tahun depan,kkekee

  3. Zizei says:

    pn nuol : mmg mengagumkan. 2 nama serupa bersatu menjadi Suami Isteri.. Memang dramatik dan sedikit memeningkan hehehe.. (pening sebab nama sama susah nak panggil hehe)

    acaii : thanks bro. byk sebenarnya nak tulis, ade je kat kepala otak ni, tapi bila sampai masa idea tak keluar hehe.. ya sahabat teruskan karya2 ko bermutu dan kreatif. sama2 menaikkan mutu jurugambar perkahwinan di malaysia..

    p/s- saja je buat2 diam taknak komen pasal kekalahan semalam (ampehh!! dahla badan penat ada job satu hari, tahan ngantuk taknak tidur, atlast kalah, grrrr..)

  4. rosli says:

    salam bro… dah sampai endau tu ada sggh pantai pasir lanun tak bro?
    tempat tu mmg superb la bro. airnya, pantainya, jetinya, pulaunya…mmg marbeles!

  5. Zizei says:

    Rosli : Salam bro, tak sampai la tempat tu, tapi macam perasan sigboard ke situ. Rugi. Thanks anyway😀

  6. […] gambar dibawah. Lokasi outdoor ni hampir sama dengan lokasi outdoor yang saya pernah shoot masa di Endau dulu. Perasan tak.?? Tunggu teaser berikut […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: