Cinta Antara Benua : Halim & Fadzlin

Pengantin : Halim & Fadzlin
Tarikh : Dis 2009
Lokasi : Shah Alam, Dewan Bankuet Dewan Bahasa & Kajang
2nd Photog : Amer



















Assalamualaikum.

Entri di atas adalah tugasan kedua terakhir untuk bulan Dis 2009. Cinta jarak jauh antara Halim dan Fadzlin. Walaupun berjauhan tapi cinta terus mekar sehingga ke jinjang pelamin. Tahniah. Bukan senang untuk memimpin cinta kerana ia melibatkan dua hati yang berbeza tapi tujuan yang sama… wahhhhh.😀😀

Koleksi penuh di flickr atau di facebook saya. Terima kasih dan enjoys…

Ok kali ni saya nak cerita pasal citarasa. Ada orang cakap photographer perkahwinan ada yang syok sendiri. Secara jujurnya 99% saya setuju. Kenapa.? Semuanya kerana citarasa. Sebagai manusia biasa photographer juga mempuanyai citarasanya yang tersendiri. Mereka akan buat sesuatu yang mereka rasa suka bukan dipaksa-paksa. Walaupun kita rasa sesuatu benda itu cantik, tapi kalau tak kena dengan citarasa tetap juga tak jadi.

Seni sangat subjektif. Ada orang kata sesuatu gambar itu seni ada juga yang kata sengal. Tak semua orang boleh suka sesuatu yang semua orang lain suka tapi sekurang-kurangnya kita perlu hormat hasil kerja orang lain. Jadi sekiranya anda ingin mencari photographer, cari, survey dan pilih photographer yang anda rasa paling dekat citarasanya dengan anda. Bukan pilih dan suruh mereka buat apa yang anda inginkan.

Jadi sebelum anda close deal dengan seseorang photographer itu, beleklah gambarnya sepuas-puasnya. Kalau anda rasa citarasa anda sama, teruskan untuk deal sekiranya tidak tak perlu paksa diri untuk menyukai sesuatu yang anda tak suka😀

Nota Kaki : Ala Arsenal saja kasi can kat Man U menang semalam rasa duduk no 2 hahahaha… wekkk

Testimonial Client :

a l i n – tq zizei~ sume gambar pon cantik… suke sgt sticky album… tak saba tunggu yang custom album pulak… wee~

Happy Wedding with Zizei
Url rasmi : http://www.zizeiazli.com
Laman blog rasmi : https://photogpicisan.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/caplez/sets
Koleksi gambar @ Fotopages : http://caplez.fotopages.com
YM/FB : caplez@yahoo.com
Email : zizeiazli@gmail.com
Call/Sms : 019 – 233 9291

Tagged , ,

3 thoughts on “Cinta Antara Benua : Halim & Fadzlin

  1. Acaii says:

    hahaha, terbaik zei..aku sangat setuju ngan ko pasal citarasa tu..setiap orang memang ada citarasa tersendiri..aku pernah jumpa client yang nak gaya kotemporari dalam wedding dia..dia taknak gambar dia pose tu senyum2..dia nak pose serius semuanya..aku cakaplah better cari photog yang sesuai ngan kehendak dia sebab aku rasa tak boleh buat camtu..:)

    *minggu ni kita berjumpa zei, sedia zei,hehee

  2. Zizei says:

    acaii : aku dapat rasa apa ko rasa, dan mmg susah sebab aku pernah kena hhehehe..

    * john terry tu bukan ensem pun, ada gak kekasih gelap ekk, aku rasa tu jadi penyebabla chelsea kalah minggu ni hahaha

  3. a l i n says:

    tq zizei~ sume gambar pon cantik… suke sgt sticky album… tak saba tunggu yang custom album pulak… wee~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: