Hariss & Haslina Wedding – Putrajaya

Pengantin : Hariss & Haslina
Lokasi : Majis Besi, Jambatan Putra, Pullman Putrajaya
Tarikh : Feb 2010
Assistant Photog : Faidhi













Tak tau nak tulis apa dan tak tau nak cakap macammana. Tapi saya memang suka tugasan ini. Pengantin ceria, tempat cantik dan keluarga sporting gila. Haha. Ini pertama kali saya keluar buat outdoor dengan kaum keluarga yang ramai cam gini. Adik beradik dan ipar duai semua join, cuma sayang kakak sulongnya tak dapat join sebab dalam pantang kalau tak, cukup kuota. Pelbagai karenah, aksi, emosi dan ekspresi. Memang best.

Pada Hariss dan Haslina – selamat pengantin baru dan terima kasih.

Saya makin jatuh hati dengan tema warna putih. Sedap betul warna memandang. Suci bersih. Pada mereka yang masih terpinga-pinga atau bingung warna apa yang patut dipilih, pilih saja putih. Ringkas dan mahal pada saya.

Jadi apa pun pilihan anda yakin kepada kepada diri sendiri. Pakai dan pilih apa saja yang anda rasa cantik pada hari berbahagia anda nanti. Dengan adanya internet sekarang ini segalanya mudah, teliti dan survey pilihan anda. Sebagai pengantin wannabe anda perlu rasa andalah yang paling tercantik ketika majlis anda nanti.🙂

Gambar di atas diambil ketika saya berada di Sungai Besar pada tahun 2008 yang lalu. Ada kisah disebalik gambar itu – klik sini. Sedikit berita yang membanggakan bagi saya bila gambar ini dikomen dalam sebuah blog berbahasa Belanda. Klik sini untuk link blog tersebut yang telah saya translatekan ke Bahasa Inggeris. Bagi original link takut tak faham pula nanti😛. Komen tersebut sedikit sebanyak menjadi pendorong bagi saya untuk terus berkarya menghasilkan gambar-gambar yang lebih baik demi memartabatkan industri Jurugambar perkahwinan di Malaysia. Melayu boleh..😀

Jumpa lagi terima kasih kerana sudi membaca😀

Nota lutut : Ucapan tahniah buat adik perempuan saya yang melangsungkan majlis pertunangan pada tarikh ini. Sori sangat sebab Along tak dapat bersama, sebab pengantin ni dah book lama.

Nota kaki : Arsenal akan jumpa Barcelona hujung bulan ni untuk UCL. Ulangan final 2006. Memang tak sabar nak tunggu. Pada fans Chelsea yang terkandas tu, sure korang tak akan sokong ManU kan? so sokonglah Arsenal.. hahaha

Happy Wedding with Zizei
Url rasmi : http://www.zizeiazli.com
Laman blog rasmi : https://photogpicisan.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/caplez/sets
Koleksi gambar @ Fotopages : http://caplez.fotopages.com
YM/FB : caplez@yahoo.com
Email : zizeiazli@gmail.com
Call/Sms : 019 – 233 9291

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Hariss & Haslina Wedding – Putrajaya

  1. faisalhjrahim says:

    Salam zei,

    Makin lama gambar2 memang makin hebatlah..:) harap dapat kejar ko zei,hehe..aku tak pernah lagi shoot kat sana..mintak2 dapatlah pasangan pengantin yang nikah kat situ ke,hehe..

    Perrghhh hebatlah zei, gambar ko ada international komen..:) boleh jadi pendorong tu zei..cayalah sahabat!! bila mau ngeteh lagi nih zei,hehe

  2. Zizei says:

    Salam acaii..
    Biasa2 je kita ni. Masih terus belajar dan mencari. Terima kasih sahabat. Mmg nak cakap TT ngan ko..😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: